17 Nisan 2012 Salı

VERİ KAYBI OLMADAN FAT32 DOSYA SİSTEMİNİ NTFS' YE ÇEVİRME

Aldığımız harici diskler, farklı işletim sistemlerine uyumluluk sağlaması açısından FAT32 dosya sistemi ile gelir. FAT32 dosya sistemi ile gelen sınırlamalardan birisi ise, tek başına 2 GB'dan büyük dosyaları FAT32 dosya sistemine sahip diske kopyalayamamaktır. Windows kullanıcıları için de şu anda NTFS dosya sistemi, getirdiği avantajlarından dolayı daha kullanışlıdır. Xp ve Vista'da veri kaybı olmadan Convert komutuyla NTFS sistemine dönüştürme yapılabilmektedir:  
 Başlat -> Ara-> "cmd" yazıyoruz.  Bulunan Cmd dosyası üzerinde sağ tuş yapıp "farklı çalıştır" diyoruz ve "administrator " seçip komut penceresini açıyoruz. Komut penceresinde
" convert d: /fs:ntfs   "       komutunu giriyoruz.  (Not: Buradaki d yerine biz  dönüştürmek istediğimiz sürücü harfini giriyoruz.   Ayrıca olası hatalara karşı  denetlemek ve bulunan hataları onarmak için  convert komutundan önce "chkdsk d: /f  "   komutunu çalıştırmakta fayda var. NTFS sisteminden tekrar FAT32 ye dönüşün olmadığını da belirtmek gerekir.)            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder