20 Mart 2012 Salı

EKRAN ALINTISI ARACI ( SNIPPING TOOL)

Ekran görüntüsü almayı sağlayan PrtSc komutunun yerini Vista ve Win7 'de Ekran Alıntısı Aracı aldı. Bu aracı çalıştırdığınızda geçerli pencereden ve tüm ekrandan ekran alıntısı yapmanın yanısıra "Dikdörtgen biçimli ekran alıntısı" ve "Serbest biçimli ekran alıntısı (Elle çizim)" seçenekleri de mevcut.
Bu araca "Başlat" menüsündeki "Tüm programlar"ın altındaki "Donatılar" bölümünden ulaşılabilir. Ayrıca "Başlat" menüsündeki "Çalıştır" komut alanına "Ekran Alıntısı Aracı" yazarak ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Mrb, benim ekran alıntısı aracım kaydetmiyor. Sorun nerde ki acaba?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar
    Aşağıdaki alıntı yazı belki size faydalı olabilir:

    Öncelikle Bunun Nedenleri Program Açıkken Hatalı Kapatılması, Bilgisayarın Direkt Kapatılması, Antivirüs Programıyla Bir Sorun Yaşaması, Sistem Temizle ve Optimize Edici Programlarla Bir Sorun Yaşaması Vs.. Vs.. Birçok Sebebi Olabiliyor.
    Öncelikle Çözümü Yazalım;
    Masaüstünde Mouse İle Sağ Tıklayın, Gelen Pencerede "Yeni" Sonra "Kısayol Oluştur'a" Basın Gelen Pencerede "Öğenin Konumunu Yazın" Yere "%windir%\system32\SnippingTool.exe" Tırnakları Kaldırarak Yapıştırın ve İleri Deyin. Masaüstünüzde Artık Snipping Tool Kısayolu'nu Göreceksiniz. Artık Ekran Alıntı Aracınız Kullanıma Hazır.

    YanıtlaSil
  3. saol ya allah razı olsn :))

    YanıtlaSil